Connor Lowe
A place for my thoughts and my things.
Connor Lowe
+
"Man is the most insane species. He worships an invisible God and destroys a visible Nature. Unaware that this Nature that he has been destroying is this God he’s worshiping."
Hubert Reeves. Astrophysicist (via viewsource)
+
"A book is a flexible mirror of the mind and the body. Its overall size and proportions, the color and texture of the paper, the sound it makes as the pages turn, and the smell of the paper, adhesive and ink, all blend with the size and form and placement of the type to reveal a little about the world in which it was made. If the book appears to be only a paper machine, produced at their own convenience by other machines, only machines will want to read it."
+
cjwho:

Abbaye de Fontevraud by Patrick Jouin/ Jouin Manku | via
Patrick Jouin and Sanjit Manky is a design tandem whose works meet at the crossroads of industrial production and craftsmanship. In all their projects they seek to maintain a balance between innovation and grace. Their latest project is a fine example of this rule. The designers rearranged the interior of an old Saint-Lazare priory to host a hotel and a restaurant. Over the centuries the building had served monks and nuns, been used as a hospice and at one point even a prison. In 1980s it was first transformed into a hotel. The project reinterprets the story of Saint-Lazare for the future. Corresponding with the space which avoids unnecessary stylistic effects, the designers introduced their own pared-down and elegant style. This resulted as a sensual and refined interior of a mystical, ancient monastery.
„We quietly slipped into the Saint-Lazare priory, immersing ourselves in its history and its uniqueness. We tried to capture its essence, from its monastic simplicity to its prison austerity via the wisdom and philosophy of those who built and lived here. Then we had to fine-tune our approach, to give life to a contemporary vision that would respect and preserve the spirit of the building. We didn’t want the visitor to forget where they were. On the contrary, we wanted to assure an intimate experience of the site, allowing the visitor to appropriate fragments of the past in comfort. Achieving this also meant rising to the challenge of the constraints imposed by the building’s classification as an historic monument, notably that we were not permitted to touch the ceilings and the walls. The best approach was to find a way to turn these constraints into opportunities.”
Photography: Nicolas Mathéus
cjwho:

Abbaye de Fontevraud by Patrick Jouin/ Jouin Manku | via
Patrick Jouin and Sanjit Manky is a design tandem whose works meet at the crossroads of industrial production and craftsmanship. In all their projects they seek to maintain a balance between innovation and grace. Their latest project is a fine example of this rule. The designers rearranged the interior of an old Saint-Lazare priory to host a hotel and a restaurant. Over the centuries the building had served monks and nuns, been used as a hospice and at one point even a prison. In 1980s it was first transformed into a hotel. The project reinterprets the story of Saint-Lazare for the future. Corresponding with the space which avoids unnecessary stylistic effects, the designers introduced their own pared-down and elegant style. This resulted as a sensual and refined interior of a mystical, ancient monastery.
„We quietly slipped into the Saint-Lazare priory, immersing ourselves in its history and its uniqueness. We tried to capture its essence, from its monastic simplicity to its prison austerity via the wisdom and philosophy of those who built and lived here. Then we had to fine-tune our approach, to give life to a contemporary vision that would respect and preserve the spirit of the building. We didn’t want the visitor to forget where they were. On the contrary, we wanted to assure an intimate experience of the site, allowing the visitor to appropriate fragments of the past in comfort. Achieving this also meant rising to the challenge of the constraints imposed by the building’s classification as an historic monument, notably that we were not permitted to touch the ceilings and the walls. The best approach was to find a way to turn these constraints into opportunities.”
Photography: Nicolas Mathéus
cjwho:

Abbaye de Fontevraud by Patrick Jouin/ Jouin Manku | via
Patrick Jouin and Sanjit Manky is a design tandem whose works meet at the crossroads of industrial production and craftsmanship. In all their projects they seek to maintain a balance between innovation and grace. Their latest project is a fine example of this rule. The designers rearranged the interior of an old Saint-Lazare priory to host a hotel and a restaurant. Over the centuries the building had served monks and nuns, been used as a hospice and at one point even a prison. In 1980s it was first transformed into a hotel. The project reinterprets the story of Saint-Lazare for the future. Corresponding with the space which avoids unnecessary stylistic effects, the designers introduced their own pared-down and elegant style. This resulted as a sensual and refined interior of a mystical, ancient monastery.
„We quietly slipped into the Saint-Lazare priory, immersing ourselves in its history and its uniqueness. We tried to capture its essence, from its monastic simplicity to its prison austerity via the wisdom and philosophy of those who built and lived here. Then we had to fine-tune our approach, to give life to a contemporary vision that would respect and preserve the spirit of the building. We didn’t want the visitor to forget where they were. On the contrary, we wanted to assure an intimate experience of the site, allowing the visitor to appropriate fragments of the past in comfort. Achieving this also meant rising to the challenge of the constraints imposed by the building’s classification as an historic monument, notably that we were not permitted to touch the ceilings and the walls. The best approach was to find a way to turn these constraints into opportunities.”
Photography: Nicolas Mathéus
cjwho:

Abbaye de Fontevraud by Patrick Jouin/ Jouin Manku | via
Patrick Jouin and Sanjit Manky is a design tandem whose works meet at the crossroads of industrial production and craftsmanship. In all their projects they seek to maintain a balance between innovation and grace. Their latest project is a fine example of this rule. The designers rearranged the interior of an old Saint-Lazare priory to host a hotel and a restaurant. Over the centuries the building had served monks and nuns, been used as a hospice and at one point even a prison. In 1980s it was first transformed into a hotel. The project reinterprets the story of Saint-Lazare for the future. Corresponding with the space which avoids unnecessary stylistic effects, the designers introduced their own pared-down and elegant style. This resulted as a sensual and refined interior of a mystical, ancient monastery.
„We quietly slipped into the Saint-Lazare priory, immersing ourselves in its history and its uniqueness. We tried to capture its essence, from its monastic simplicity to its prison austerity via the wisdom and philosophy of those who built and lived here. Then we had to fine-tune our approach, to give life to a contemporary vision that would respect and preserve the spirit of the building. We didn’t want the visitor to forget where they were. On the contrary, we wanted to assure an intimate experience of the site, allowing the visitor to appropriate fragments of the past in comfort. Achieving this also meant rising to the challenge of the constraints imposed by the building’s classification as an historic monument, notably that we were not permitted to touch the ceilings and the walls. The best approach was to find a way to turn these constraints into opportunities.”
Photography: Nicolas Mathéus
cjwho:

Abbaye de Fontevraud by Patrick Jouin/ Jouin Manku | via
Patrick Jouin and Sanjit Manky is a design tandem whose works meet at the crossroads of industrial production and craftsmanship. In all their projects they seek to maintain a balance between innovation and grace. Their latest project is a fine example of this rule. The designers rearranged the interior of an old Saint-Lazare priory to host a hotel and a restaurant. Over the centuries the building had served monks and nuns, been used as a hospice and at one point even a prison. In 1980s it was first transformed into a hotel. The project reinterprets the story of Saint-Lazare for the future. Corresponding with the space which avoids unnecessary stylistic effects, the designers introduced their own pared-down and elegant style. This resulted as a sensual and refined interior of a mystical, ancient monastery.
„We quietly slipped into the Saint-Lazare priory, immersing ourselves in its history and its uniqueness. We tried to capture its essence, from its monastic simplicity to its prison austerity via the wisdom and philosophy of those who built and lived here. Then we had to fine-tune our approach, to give life to a contemporary vision that would respect and preserve the spirit of the building. We didn’t want the visitor to forget where they were. On the contrary, we wanted to assure an intimate experience of the site, allowing the visitor to appropriate fragments of the past in comfort. Achieving this also meant rising to the challenge of the constraints imposed by the building’s classification as an historic monument, notably that we were not permitted to touch the ceilings and the walls. The best approach was to find a way to turn these constraints into opportunities.”
Photography: Nicolas Mathéus
cjwho:

Abbaye de Fontevraud by Patrick Jouin/ Jouin Manku | via
Patrick Jouin and Sanjit Manky is a design tandem whose works meet at the crossroads of industrial production and craftsmanship. In all their projects they seek to maintain a balance between innovation and grace. Their latest project is a fine example of this rule. The designers rearranged the interior of an old Saint-Lazare priory to host a hotel and a restaurant. Over the centuries the building had served monks and nuns, been used as a hospice and at one point even a prison. In 1980s it was first transformed into a hotel. The project reinterprets the story of Saint-Lazare for the future. Corresponding with the space which avoids unnecessary stylistic effects, the designers introduced their own pared-down and elegant style. This resulted as a sensual and refined interior of a mystical, ancient monastery.
„We quietly slipped into the Saint-Lazare priory, immersing ourselves in its history and its uniqueness. We tried to capture its essence, from its monastic simplicity to its prison austerity via the wisdom and philosophy of those who built and lived here. Then we had to fine-tune our approach, to give life to a contemporary vision that would respect and preserve the spirit of the building. We didn’t want the visitor to forget where they were. On the contrary, we wanted to assure an intimate experience of the site, allowing the visitor to appropriate fragments of the past in comfort. Achieving this also meant rising to the challenge of the constraints imposed by the building’s classification as an historic monument, notably that we were not permitted to touch the ceilings and the walls. The best approach was to find a way to turn these constraints into opportunities.”
Photography: Nicolas Mathéus
cjwho:

Abbaye de Fontevraud by Patrick Jouin/ Jouin Manku | via
Patrick Jouin and Sanjit Manky is a design tandem whose works meet at the crossroads of industrial production and craftsmanship. In all their projects they seek to maintain a balance between innovation and grace. Their latest project is a fine example of this rule. The designers rearranged the interior of an old Saint-Lazare priory to host a hotel and a restaurant. Over the centuries the building had served monks and nuns, been used as a hospice and at one point even a prison. In 1980s it was first transformed into a hotel. The project reinterprets the story of Saint-Lazare for the future. Corresponding with the space which avoids unnecessary stylistic effects, the designers introduced their own pared-down and elegant style. This resulted as a sensual and refined interior of a mystical, ancient monastery.
„We quietly slipped into the Saint-Lazare priory, immersing ourselves in its history and its uniqueness. We tried to capture its essence, from its monastic simplicity to its prison austerity via the wisdom and philosophy of those who built and lived here. Then we had to fine-tune our approach, to give life to a contemporary vision that would respect and preserve the spirit of the building. We didn’t want the visitor to forget where they were. On the contrary, we wanted to assure an intimate experience of the site, allowing the visitor to appropriate fragments of the past in comfort. Achieving this also meant rising to the challenge of the constraints imposed by the building’s classification as an historic monument, notably that we were not permitted to touch the ceilings and the walls. The best approach was to find a way to turn these constraints into opportunities.”
Photography: Nicolas Mathéus
cjwho:

Abbaye de Fontevraud by Patrick Jouin/ Jouin Manku | via
Patrick Jouin and Sanjit Manky is a design tandem whose works meet at the crossroads of industrial production and craftsmanship. In all their projects they seek to maintain a balance between innovation and grace. Their latest project is a fine example of this rule. The designers rearranged the interior of an old Saint-Lazare priory to host a hotel and a restaurant. Over the centuries the building had served monks and nuns, been used as a hospice and at one point even a prison. In 1980s it was first transformed into a hotel. The project reinterprets the story of Saint-Lazare for the future. Corresponding with the space which avoids unnecessary stylistic effects, the designers introduced their own pared-down and elegant style. This resulted as a sensual and refined interior of a mystical, ancient monastery.
„We quietly slipped into the Saint-Lazare priory, immersing ourselves in its history and its uniqueness. We tried to capture its essence, from its monastic simplicity to its prison austerity via the wisdom and philosophy of those who built and lived here. Then we had to fine-tune our approach, to give life to a contemporary vision that would respect and preserve the spirit of the building. We didn’t want the visitor to forget where they were. On the contrary, we wanted to assure an intimate experience of the site, allowing the visitor to appropriate fragments of the past in comfort. Achieving this also meant rising to the challenge of the constraints imposed by the building’s classification as an historic monument, notably that we were not permitted to touch the ceilings and the walls. The best approach was to find a way to turn these constraints into opportunities.”
Photography: Nicolas Mathéus
+
thequietestnoiseonearth:

Hey everyone, these are back in stock!
Order here, $15 + shipping.
+
notesondesign:

Dreaming of lighting
+
haerfest:

DeWain Valentine
+
haerfest:

Isamu Noguchi
+
thomortiz:

Donald Judd Chinati Foundation
+
#pendertopender / on Instagram http://ift.tt/1uCUCDN
+
+
+
newoldstockphotos:

Woonhuis aan Zee | House at the Sea F.A. en A. Warners. Collection Het Nieuwe Instituut